M25 Leiden blijft maar groeien

De projectmedewerkers van M25 Leiden Regio hebben een druk jaar achter de rug. Dat blijkt duidelijk uit het pasverschenen Jaarverslag van het afgelopen seizoen. 
Niet alleen het aantal en de diversiteit aan activiteiten kende een enorme groei, maar ook het aantal deelnemende jongeren is dit jaar meer dan verdubbeld ten opzichte van het voorgaande seizoen.

Groeiende vraag vanuit scholen

De contacten met scholen in Leiden e.o. zijn ook dit seizoen weer versterkt. 
Mede dankzij goede ervaringen in de afgelopen jaren met de programmering van M25 Leiden voor de invulling van uitdagende stageweken en actieve projectdagen, werkt M25 Leiden inmiddels samen met zes van de acht middelbare scholen uit Leiden en de directe regio voor de invulling van de maatschappelijke stage van hun leerlingen.
Het aantal jongeren dat uitvoering geeft aan hun maatschappelijke stage in het kader van M25 Leiden bestrijkt nu een kwart van het totale aantal leerlingen dat jaarlijks in onze regio zo’n stage vervult.

Vluchtelingen centraal

De projectmedewerkers zijn altijd op zoek naar een juiste balans tussen de Werken van Barmhartigheid die in de loop van een schooljaar aan bod komen.
Maar gezien de actualiteit was het afgelopen seizoen geen verrassing dat er veel vraag was naar “de vreemdeling opnemen”.

Succes is ook een uitdaging

De enorme groei van het bereik van M25 Leiden onder de jongeren in onze regio, van 296 in het voorgaande seizoen naar 645 dit jaar, betekent ook een nieuwe uitdaging voor de toekomst. 
Als diaconaal jongerenproject probeer je telkens weer zo dicht mogelijk aan te sluiten bij actuele ontwikkelingen in de samenleving en de belevingswereld van de jongeren.

Afgelopen seizoen sloten die bijna naadloos op elkaar aan en bleek het aanbod herkenbaar en uitdagend genoeg om een brede doelgroep te bereiken. 
Of we daar komend jaar weer in slagen, zal de tijd leren. Maar die uitdaging nemen we graag aan.