Bakkerij halte in Kersttocht langs Leids geluk

De Winterkoningin (foto: Taco van der Eb)

Zo'n vijftig mensen hebben zich op zaterdagavond 21 december verzameld voor de KerstTocht van het theater- en cultuurgezelschap Fields of Wonder. Stipt om acht uur vertrok de karavaan, op zoek naar geluk en gelukwensen, die de rode draad vormen van deze KerstTocht door Leiden.

Wandeling vol kunst en dans

De wandeling voert langs kunstwerken, uitvoeringen en een aantal Leidse instanties in en rond de binnenstad. De sfeer zit er goed in als de groep het voormalige weeshuis aan de Hooglandse Kerkgracht bereikt. Daar staat de indrukwekkende 'winterkoningin' hen op te wachten die, gehuld in een wit gewaad en in volledige stilte, haar tocht begint richting de Hooglandse Kerk, bijgestaan door de dansers van Fields of Wonder.

De Bakkerij

Vervolgens is Diaconaal Centrum De Bakkerij aan de beurt. Projectmedewerker Tamara Breton heet iedereen van harte welkom en vertelt ons over de missie van De Bakkerij: om te helpen waar geen helper meer is. Vrijwillig medewerker van de Diaconie Franstalige Afrikanen, Ndayitabi Nzabamwita, deelt zijn geluksmoment met de groep door een bijzonder kerstverhaal voor te lezen uit de Koran.

Geluk in allerlei soorten en maten

De wandeling voert verder langs een creatieve kerstboom van de leerlingen van het Da Vinci College, de Boekenzolder, het Leger des Heils, Buurtkamer De Meelbox en Speeltuinvereniging De Doorbraak. Hier wordt de groep nogmaals getrakteerd op de talenten van de Fields of Wonder dansers en een welverdiend glas glühwein. De deelnemers aan de tocht hebben heel wat mensen ontmoet die zich op allerlei manieren met hart en ziel inzetten voor het geluk van anderen. En dat zorgt voor een stralend lichtpunt in de donkere dagen voor Kerst.