Nieuwjaarsontmoeting 2018

er spoelen mensen aan
met handen en met voeten
met ogen en met oren
met krampen
en met jeuk op hun gezicht

er spoelen mensen aan
met zonen en met dochters
met spaargeld en diploma’s
met dromen
en met hun ogen dicht

Het aangrijpende lied “Er spoelen mensen aan” van Kiki Schippers won in 2016 de Annie M.G. Schmidt-prijs voor het beste theaterlied van dat jaar.
Het is ook één van de liederen die zangeres Barbara van Velzen gekozen heeft om ten gehore te brengen tijdens de komende Nieuwjaarsontmoeting van De Bakkerij. We hebben Barbara gevraagd om ons te verrassen met een keur aan Engels- en Nederlandstalige liederen die in haar beleving aansluiten bij het werk van De Bakkerij.

Zij verraste menigeen met haar lied “Vrijheid” dat zij zong bij de onthulling van de muurschildering van Artikel 1 naast het stadhuis van Leiden in december 2015 en tijdens de Vredeswake in september 2016. Tijdens de Nieuwjaarsontmoeting zal ze ons samen met gitarist Chaim Wackie Eysten, naast het werk van Kiki Schippers, ook trakteren op liederen van Bløf, John Mayer, Paolo Nutini, Michael Jackson en Ed Sheeran. Een muzikale bloemlezing waar wij u van harte bij uitnodigen.

Naast het optreden van Barbara van Velzen kunt u ook nog een laatste blik werpen op de tentoonstelling “Kom 7 kijken” rond de Zeven Werken van Barmhartigheid, zullen wij u bijpraten over de laatste ontwikkelingen in en rond De Bakkerij en heffen we uiteraard samen het glas op het nieuwe jaar.

De Nieuwjaarsontmoeting vindt plaats op
vrijdagmiddag 19 januari 2018 van 16.30 tot 18.00 uur
in Diaconaal Centrum De Bakkerij, Oude Rijn 44 b te Leiden

 

Wanneer: 
vrijdag 19 januari 2018, 16:30 tot 18:00